Zetorin öljynpainemittarin entisöinti

Kaikki jotka ovat zetoria kunnostaneet tietävät, että yleensä lämpö- ja öljymittari ovat vaihtokunnossa. Uusia mittareita kyllä saa, mutta mustapohjaisena. Alkuperäisissä mittareissa on valkoiset taustalevyt ja mustat merkinnät on painettu mittarin lasipintaan. Useimmista mittareista on juuri merkinnät ajan myötä hävinnyt. Yleensä öljynpainemittari on toiminnaltaan kunnossa, vaikka se olisikin päällepäin huonossa kunnossa. Omassa kunnostusprojektissani jouduin hankkimaan mustapohjaisen lämpömittarin alkuperäisen tilalle, mutta muuten toimivan öljynpainemittarin päätin ehostaa. Tässä vähän vinkkiä miten sen voi tehdä ja mikä on lopputulos.

mittarinosat
Ensin tietysti mittari pitää irrottaa puhdistaa ja purkaa. Itse irrotin vain lasia pitelevän kehyksen(1), lasin(2), ”peittolevyn”(3) ja muovikauluksen(4).

 

 

 

 

 

 

 

mittarimaalissa
Tämän jälkeen puhdistin ja hioin kevyesti mittarin osat ja maalasin ne. Kehyksen maalasin mattamustaksi ja valkoiset osat mattavalkoiseksi. Varsinaista taustalevyä(5) ja osoitinta en irrottanut, vaan maalasin ne surutta spraylla valkoiseksi. Valkoisen kuivuttua maalasin osoittimen pienellä siveltimellä mustaksi.

Muovikehys(4) oli muuttunut kirkkaasta ruosteiseksi ja muutenkin hauraaksi, joten tein vastaavan uuden kirkkaasta noin millin paksuisesta muovista. Tämän kauluksen läpi pitäisi tulla mittarinvalaistus.

Lasissa oli vielä pieniä jäänteitä alkuperäisistä merkinnöistä, joten puhdistin lasin vain huolellisesti.

 

zetor25 oil
Uudet merkinnät mittariin tein lyhyesti näin:

1. Kuvasin yhden mittarin, jossa oli vielä jonkinlaiset merkinnät tallessa.
2. Piirsin kuvankäsittelyohjelmassa kuvan päälle uudet alkuperäisiä vastaavat merk>innät.
3. Tulostin uudet merkinnät kalvolle
4. Leikkasin tulosteen ja laitoin sen mittariin lasin alle

Kuvaa saa käyttää vapaasti, mutta sitä ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. [lataa kuva BMP-muodossa tästä]

 

Paineasteikon laitoin kohdalleen siten, että syötin mittariin paineenalentajasta 3barin paineella ilmaa ja asetin asteikosta 3:sen nousseen osoittimen kohtaan. Tarkistin asteikon asettamalla paineenalentajaan 2baria ja 4baria -hyvin pitää paikkansa.

 

mittari

Valmiiksi entisöity mittari.

Tekniset tiedot

Zetor25A/K teknisiä tietoja

2-sylinterinen, 4-tahtinen, 2.08 litrainen diesel

teho 25hp@1800 rpm , Puristussuhde 1:18

Männän halkaisija 105mm, Iskunpituus 120mm

Vauhtipyörä painaa 147,5kg

Vaihteita on 6 eteen ja 2 taakse

Huippunopeudeksi on ilmoitettu 32km/h@1800 rpm (A-malli

Paino 25A noin 1826kg

Paino 25K noin 1955kg

25a

Zetor 25A

25k

Zetor 25K (28" takapyörät)

 

Renkaat:  

Zetor 25A Zetor 25K
Eturenkaat 5.50x16" 5.50x16"
Takarenkaat 11.25x24" 9.00x36" tai 13.00x28"

 

Nestemäärät:

Moottoriöljy 8,2 litraa SAE 30 tai SAE 40 (talvella SAE 20)
Polttoainesäiliö 45 litraa diesel tai polttoöljy
Vaihdelaatikkoöljy 35 litraa SAE 90
Nostolaiteöljyt 7,5 litraa SAE 30 tai SAE 40 (talvella (SAE 20)
Ilmanpuhdistin 0,4 litraa öljyä

 

Väritys:

Zetorin väritys on ikuinen puheenaihe. Yleisesti voi sanoa, että vihreät zetorit on ollut vihreitä, ja niissä on ollut keltaiset vanteet. Ruskeissa zetoreissa on ollut punaiset vanteet. Maalaat traktorisi sitten ihan kirkkaan vihreäksi tai vähän tummemmaksi, on joku kuitenkin väristä erimieltä. Uskallan väittää, ettei kukaan tiedä, mikä on alkuperäinen väri ja että uusissakin zetoreissa 50-luvulla oli väreissä eroja.

 

 

Valuraudan hitsaus

Zetorin valurautaosien korjaushitsaus.

Zetorin takavanteissa käytetty valurauta on luultavammin suomugrafiitti- valurautaa. Avaa murtumakohdat ja pyöristä ne vaikka pikku kulmahiomakoneella (115-125mm). Poraa myös murtuman päihin reiät, halkaisija n. 4-6 mm. Toinen kätevä mahdollisuus on avata murtuma talttauspuikolla, esim. ESAB OK 21.03. Varsinaisen korjaushitsauksen suorittamiseen suosittelisin käytettäväksi nikkelipuikkoa esim. ESAB OK 92.18. Saumasta tulee suhteellisen luja, mutta se on silti helposti koneistettavissa.

Sama pätee lohkonkin korjaukseen. Tällöin pitää kuitenkin muistaa, että murtuma tulee avata niin syvältä kun suinkin mahdollista ja pyrkiä leveään U- railomuotoon. Puhtaan nikkelipuikon asemasta voisi lohkohitsauksessa käyttää rauta-nikkelipuikkoa esim. ESAB OK 92.58, joka sietää paremmin raudassa olevan fosforin haittavaikutuksia.

Ohjeet: Markku Kärkkäinen, SeAMK

Lisätietoja erilaisista korjaushitsauksista löydät mm.www.esab.fi -osoitteesta.

 

Alakategoriat